Ambasciata d'Italia - Tirana

Lajme dhe njoftime për shtyp

Avviso importante: regole per entrare in Italia dall'Albania a partire dal 19 aprile sino al 30 aprile 2021
Avviso importante: regole per entrare in Italia dall'Albania a partire dal 19 aprile sino al 30 aprile 202119/04/2021

Con ordinanza del Ministro della Salute del 16 aprile 2021 (O.M. 16.4.2021_spostamenti da e per l'estero.pdf), sono stati disposti, tra l’altro: - L’obbligo, a partire dal 19 aprile sino al 21 aprile per chi faccia ingresso nel territorio nazionale da Stati o territori rientranti negli elenchi D ed E (tra i quali...

Lexo të plotë
Udhëtime në Itali të shtetasve italianë dhe të huaj – normativa në fuqi
Udhëtime në Itali të shtetasve italianë dhe të huaj – normativa në fuqi19/04/2021

Me nënshkrimin e Vendimit të Këshillit të Ministrave të datës 13 tetor 2020 (kliko këtu për tekstin dhe këtu për dokumentet bashkëlidhur), janë shpallur masa urgjente për parandalimin e infeksionit në të gjithë territorin kombëtar. Udh&eu...

Lexo të plotë
Adesione della sezione italo-albanese di Korca al progetto Radiolab dell’Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN)
Adesione della sezione italo-albanese di Korca al progetto Radiolab dell’Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN) 17/04/2021

Dal mese di settembre 2018 a marzo 2020 un gruppo di studenti della sezione italo-albanese di Korca guidati dal prof. Paolo Maggioli, docente del Ministero Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale e in servizio alle dipendenze dell’Ambasciata d’Italia a Tirana, ha aderito al progetto Radiolab dell&rs...

Lexo të plotë
Vizitë në Tiranë e Drejtorit të Përgjithshëm për Bashkimin Evropian pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar Vincenzo Celeste
Vizitë në Tiranë e Drejtorit të Përgjithshëm për Bashkimin Evropian pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar Vincenzo Celeste16/04/2021

Drejtori i Përgjithshëm për Bashkimin Evropian pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar, Vincenzo Celeste, i shoqëruar nga Ambasadori i Italisë Fabrizio Bucci, zhvilloi sot në Tiranë një seri takimesh pranë Ministrisë p&...

Lexo të plotë
IDEAS - Italian Dialogues on Excellence, Arts and Science
IDEAS - Italian Dialogues on Excellence, Arts and Science16/04/2021

  IDEAS Italian Dialogues on Excellence, Arts and Science https://ideasitaly.com/ Stagione 1 (2021) 5 settori, 5 protagonisti, 5 storie per raccontare un’Italia dinamica, creativa, resiliente   Think IT?? beyond. 5 storie per raccontare l’Italia di oggi. IDEAS - Italian Dialogues on Exce...

Lexo të plotë
Njoftim për Shtyp
Njoftim për Shtyp 15/04/2021

  NJOFTIM PËR SHTYP Ambasadori i Italisë në Tiranë, Fabrizio Bucci, zhvilloi sot një takim në qytetin e Elbasanit. Gjatë vizitës Ambasadori Bucci pati takime institucionale me Kryetarin e Bashkisë, Gledian Llatja, me Zëvendës Prefektin e Librazhdit, Enver Shkurti, si...

Lexo të plotë
700° anniversario della scomparsa di Dante. Ebook Leggere Dante: come, perche'
700° anniversario della scomparsa di Dante. Ebook "Leggere Dante: come, perche'14/04/2021

Nell'ambito delle celebrazioni del 700° centenario della scomparsa di Dante Alighieri, si segnala l'ebook "Leggere Dante: come, perche'", a cura dell'Ambasciatore Raffaele Campanella. L'opera, inserita nella collana Sinestesie, vanta una prefazione del noto dantista Mirko Tavoni. Essa è pensata e scritta pe...

Lexo të plotë
 Concorso-premio Vivo d'arte
Concorso-premio "Vivo d'arte"14/04/2021

Inizia la terza edizione del concorso-premio "Vivo d'arte" dedicato ai giovani artisti italiani residenti stabilmente all'estero da almeno un anno. Oggetto del concorso-premio è la creazione di opere originali di teatro, danza e musica incentrate sul tema della contaminazione e dell'incontro con la cultura...

Lexo të plotë
COVID 19 - Nuove misure in merito alla circolazione in tutto il territorio albanese
COVID 19 - Nuove misure in merito alla circolazione in tutto il territorio albanese12/04/2021

Si porta all'attenzione dei connazionali che il Comitato Tecnico degli Esperti albanese ha disposto, a partire da oggi, 12 aprile 2021: - il divieto di spostamento dei cittadini, in tutto il territorio albanese, dalle ore 22:00 alle ore 06:00 del giorno dopo, dall’12.04.2021 al 25.04.2021 (compreso); - il divieto dell’a...

Lexo të plotë
Digitalizzazione procedure di visto. Campagna europea di consultazione pubblica
Digitalizzazione procedure di visto. Campagna europea di consultazione pubblica07/04/2021

La Commissione Europea ha lanciato una consultazione pubblica sotto forma di questionario per la digitalizzazione delle procedure di visto. L’obiettivo finale sarà di poter presentare le domande di visto su di un portale on-line e di rilasciare il visto in formato digitale. In questa fase preliminare, la C...

Lexo të plotë
Njoftim për shtyp - Dita Botërore e Ndërgjegjësimit mbi Autizmin
Njoftim për shtyp - Dita Botërore e Ndërgjegjësimit mbi Autizmin02/04/2021

NJOFTIM PËR SHTYP 2 Prill – Dita Botërore e Ndërgjegjësimit mbi Autizmin - Projekti Filippide: një mundësi sportive për personat me autizëm. Me rastin e Ditës Botërore të Ndërgjegjësimit mbi Autizmin, Ambasada e Italisë ka marrë pjesë ...

Lexo të plotë
DanteDì
DanteDì25/03/2021

Sot është DanteDì. Me rastin e 700 vjetorit të ndarjes së tij nga jeta, @italymfa ka promovuar fushatën #dante700nel mondo që na lejoi të shpërndajmë në të gjithë botë veprat e tij dhe vlerën, e paçmuar, të letërsisë së tij.

Lexo të plotë
Kurs formimi online 2021 Programi Iliria “Nga të mësuarit në distancë dhe manuali tek klasa e ndryshuar”  prej datës 23 deri më 26 mars
Kurs formimi online 2021 Programi Iliria “Nga të mësuarit në distancë dhe manuali tek klasa e ndryshuar” prej datës 23 deri më 26 mars25/03/2021

Këtë vit rrugëtimi, nën kujdesin e Franca Bosc, të Universitetit të Torino-s dhe Valentina Zenoni-t, të Universitetit të Milano-s, përqendrohet në të mësuarin në distancë dhe në veprimtaritë të cilat duhet të propozohen duke përd...

Lexo të plotë
Deklaratë e Shefit të Delegacionit dhe shefave të misioneve të Shteteve Anëtare të BE-së në Shqipëri mbi zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.
Deklaratë e Shefit të Delegacionit dhe shefave të misioneve të Shteteve Anëtare të BE-së në Shqipëri mbi zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.25/03/2021

Shefi i Delegacionit të BE-së dhe shefat e misioneve të Shteteve Anëtare të BE-së në Shqipëri kanë ndjekur nga afër përgatitjet e zgjedhjeve parlamentare dhe fushatës elektorale deri më tani. Nisja e fushatës zyrtare është rasti që part...

Lexo të plotë