Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Studime

 

Studime

Zyra e Studimeve:
jep informacione dhe këshillime mbi regjistrimet në Shkollat dhe Universitetet ne Itali;
lëshon Deklaratat e Vlefshmërisë për titujt e studimeve të fituara pranë Shkollave dhe Universiteteve të zonës së saj konsullore për të marrë Baras Vlefshmërinë e këtyre titujve me ato italiane, regjistrimin pranë Shkollave dhe Universiteteve italiane, njohjen e titujve në Itali të studimeve universitare (Konventa e Lisbonës së 11 prill 1997 mbi njohjen e titujve të Arsimit te Lartë në Rajonin Evropian), dhënien e bursave të studimit;
lëshon Deklaratat e Vlefshmërisë për njohjen e titujve profesional me qëllim ushtrimin e profesioneve të rregulluara. (Direktivat e komunitare dhe Dekreti i Presidentit të Republikës n. 394 datë 31 gusht 1999 dhe Rregulloren e zbatimit të Tekstit Unik n. 286 25 korrik 1998).


The Office of Studies offers information and advice on enrolment in Italian schools and universities, and issues the necessary statements of equal value for qualifications earned in schools and universities within consular jurisdictions and recognition in Italy of university study and the assignment of scholarships.


82