Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Presentazione del Bando per il progetto della nuova sede dell’Ambasciata d’Italia

Data:

28/10/2021


Presentazione del Bando per il progetto della nuova sede dell’Ambasciata d’Italia

comunicato stampa

NJOFTIM PËR SHTYP

Prezantim i Shpalljes së tenderit për projektimin e selisë së re të Ambasadës së Italisë

Tiranë, 28 tetor 2021

Sot, më datë 28 tetor 2021, në Aula Magna “Silvano Pedrollo” të Universitetit Politeknik të Tiranës, Ambasadori i Italisë në Tiranë, Fabrizio Bucci, Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, Dekani i Fakultetit të Arkitekturës së Universitetit Politeknik të Tiranës, Armand Vokshi si dhe Kryetarja e Shoqatës së Arkitektëve të Shqipërisë, Matilda Pando, gjatë një konference për shtyp prezantuan shpalljen e tenderit me objekt “prishja dhe rindërtimi i dy ndërtesave seli të Kancelarisë Diplomatike dhe Konsullore të Italisë në Tiranë”.

Dekani i Fakultetit të Arkitekturës, Armand Vokshi, duke falenderuar të pranishmit, deklaroi se: “Projektuesit italianë dhe shqiptarë që do të marrin pjesë në garë do të kenë një detyrë shumë të rëndësishme pasi nuk bëhet fjalë thjesht për ndërtimin e një ndërtese të huaj të qytetin tonë por të një ndërtese që do të përcjellë ndjenjat dhe marrëdhëniet që ekzistojnë midis dy Vendeve tona”.

Ambasadori i Italisë në Tiranë, Fabrizio Bucci, deklaroi ndër të tjera se: “Vendosëm ta quajmë konferencën e sotme “Një Ambasadë e re për një Tiranë në ndryshim”. Shpallëm një konkurs ndërkombëtar të rëndësishëm e të hapur për të gjithë. Ambasada e re do të jetë një ndërtesë e bukur që sheh drejt së ardhmes, në një qytet si Tirana që po përjeton një fazë ndryshimesh rrënjësore. Ndërtesa e re nuk do të ketë vetëm zyra, por do të jetë një ndërtesë që do të mirëpresë qytetarët e Tiranës. Do të jetë një ndërtesë “pa mure” rrethuese, e hapur, e që do të mirëpresë edhe ekspozita”.

Kryetari i Bashkisë, Erion Veliaj, deklaroi: “Jam i bindur se bëhet fjalë për një mundësi të jashtëzakonshme për qytetin e Tiranës. Do të kemi një seli e cila do të jetë jo vetëm moderne, në qendër të Tiranës, jo vetëm tërheqëse nga pikëpamja estetike, por do të jetë edhe një hapësirë kushtuar qytetit”.

Kryetarja e Shoqatës së Arkitektëve të Shqipërisë, Matilda Pando, deklaroi se: “Bëhet fjalë për një garë me shumë interes për arkitektët shqiptarë. Bëhet fjalë për një projekt që shkon përtej kufijve të Tiranës e të Shqipërisë për të cilin do të flitet anembanë botës”.

1 1

2 0

5


1231