Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Marrëdhëniet dypalëshe

 

Marrëdhëniet dypalëshe

Marrëdhëniet dypalëshe me Italisë dhe Shqipërisë janë prej vitesh të shpeshta e të qëndrueshme. Favorizuar edhe nga afërsia gjeografike, ato mbështeten në themele të forta historike, kulturore dhe ekonomike. Për Shqipërinë, Italia mbetet bashkëbisedues i privilegjuar: Vendi ynë ka qenë gjithmonë në radhë të parë në mbështetjen e Shqipërisë gjatë tranzicionit dhe në rrugëtimin evropian; ka qenë donatori i parë dypalësh në njëzet vitet e fundit, dhe partneri kryesor tregtar, investues i rëndësishëm që mirëpret komunitetin e gjerë shqiptar jashtë shtetit.


58