Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Shërbime konsullore

 

Shërbime konsullore

 

Shërbimet konsullore kryhen sipas parimeve të barazisë, pa anësisë, efektivitetit dhe trasparencës.

Për informacione të mëteishme mbi shërbimet konsullore është e mundur të konsultohet edhe siti i Ministrisë së Punëve të Jashtme.

Konsullatat i sigurojnë të gjithë bashkëatdhetarëve mbojtje në rast të shkeljes së të drejtave të tyre themelore dhe në rast të kufizimit ose heqjes të lirisë personale. Gjithashtu japin ndihmesë në raste urgjencash, kërkim familiarësh, për praktikat e trashëqimisë të hapura jashtë shtetit dhe mbi riatdhesimin e kufomave.

 


85