Ambasciata d'Italia - Tirana

FUSHATA "ORANGE THE WORLD" Fushata e Kombeve të Bashkuara me rastin e Ditës Ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave

Lajme dhe njoftime për shtyp

Bando 2022-2023 - Master of Research in Economics presso EUI - European University Institute
Bando 2022-2023 - Master of Research in Economics presso EUI - European University Institute 07/01/2022

Per l’a.a. 2022-2023 il MAECI, in collaborazione con l’Istituto Universitario Europeo di Fiesole (FI), intende offrire due borse di studio per studenti italiani e due borse di studio per studenti stranieri per la frequentazione del nuovo Master of Research in Economics della durata di 12 mesi, presso la sede dell’Istituto. ...

Lexo të plotë
Avviso di avvenuta aggiudicazione del contratto di servizio di Social Media Manager
Avviso di avvenuta aggiudicazione del contratto di servizio di Social Media Manager29/12/2021

Si comunica che il contratto di servizio di Social Media Manager di questa Ambasciata è stato aggiudicato dalla società PIK SHPK, NUIS n. L12316016A, con sede a Tirana in Rruga "Pjetër Bogdani", Nr. 37, Kati 2.

Lexo të plotë
UDHËTIMI DREJT ITALISË I SHTETASVE ITALIANË DHE TË HUAJ-RREGULLAT NË FUQI
UDHËTIMI DREJT ITALISË I SHTETASVE ITALIANË DHE TË HUAJ-RREGULLAT NË FUQI 15/12/2021

RISI NJOFTIM I RËNDËSISHËM: REGULLA TË REJA PËR UDHËTIMET SHQIPËRI-ITALI DHE ANASJELLTAS, PREJ DATËS 26 TETOR DERI MË DATË 15 DHJETOR 2021 Me Urdhër të Ministrisë së Shëndetësisë të datës 22.10.2021 Shqipëria është ...

Lexo të plotë
Njoftim për Shtyp – Lufta ndaj kultivimit të kanabisit në Shqipëri
Njoftim për Shtyp – Lufta ndaj kultivimit të kanabisit në Shqipëri10/12/2021

Sot, më datë 10 dhjetor 2021, në orën 11.00, pranë Pallatit të Kongreseve në Tiranë, u zhvillua Konferenca e përbashkët mbi rezultatet e arritura në luftën ndaj kultivimit të kanabisit në Shqipëri. Konferenca, e organizuar nga Policia e Shtetit, ...

Lexo të plotë
Richiesta certificati anagrafici online
Richiesta certificati anagrafici online29/11/2021

Si comunica che, a partire dal 15 novembre 2021, i cittadini iscritti nelle anagrafi italiane (sia APR che AIRE) hanno la possibilità di richiedere direttamente online diversi tipi di certificati anagrafici. Il rilascio di tali certificati è gratuito e naturalmente possibile solo a condizione di avere un'identi...

Lexo të plotë
Ceremoni me rastin e Kryesimit Italian të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës
Ceremoni me rastin e Kryesimit Italian të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës26/11/2021

Ceremoni me rastin e Kryesimit Italian të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës Dje, më datë 25 Nëntor 2021, pranë Rezidencës së Italisë, u zhvillua Ceremonia me rastin e fillimit të Kryesimit Italian të Komitetit të Ministrave t&...

Lexo të plotë
Dita ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave
Dita ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave25/11/2021

Dita ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave Me rastin e Ditës ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave 2021, Ministria e Punëve të Jashtme dhe e Bashkëpunimit Ndërkombëtar dhe rrjeti i saj me jashtë përqafojnë fush...

Lexo të plotë
Prezantimi i Marrëveshjes së bashkëpunimit për zhvillimin e një kurrikule edukimi mbi ligjshmërinë në shkollat shqiptare
Prezantimi i Marrëveshjes së bashkëpunimit për zhvillimin e një kurrikule edukimi mbi ligjshmërinë në shkollat shqiptare23/11/2021

Prezantimi i Marrëveshjes së bashkëpunimit për zhvillimin e një kurrikule edukimi mbi ligjshmërinë në shkollat shqiptare Sot, më datë 23 nëntor 2021, në orën 9.30, në Gjimnazin “Qemal Stafa”, Ambasadori i Italisë në Shqipë...

Lexo të plotë
Avviso pubblico - Manifestazione di interesse incarico Social Media Manager
Avviso pubblico - Manifestazione di interesse incarico Social Media Manager23/11/2021

È stato pubblicato un avviso di "Manifestazione di interesse al conferimento dell'incarico di Social Media Manager dell'Ambasciata d'Italia a Tirana" Per informazioni clicca qui   

Lexo të plotë
Vizita në Shqipëri e një delegacioni të Komisioneve të Mbrojtjes së Senatit dhe të Dhomës së Deputetëve
Vizita në Shqipëri e një delegacioni të Komisioneve të Mbrojtjes së Senatit dhe të Dhomës së Deputetëve19/11/2021

Vizita në Shqipëri e një delegacioni të Komisioneve të Mbrojtjes së Senatit dhe të Dhomës së Deputetëve Dje, në datën 18.11.2021, kreu një vizitë në Shqipëri një delegacion i Komisioneve të Mbrojtjes së Dhomës së Dep...

Lexo të plotë
Videoloja Italy. Land of Wonders
Videoloja "Italy. Land of Wonders"15/11/2021

Videoloja "Italy. Land of Wonders" Videoloja "Italy. Land of Wonders" (Italia. Vend i Mrekullive), e lançuar në të gjithë botën dhe që mund të shkarkohet falas në aparatet celularë nga App Store dhe Google Play Store, tregon Italinë dhe nxjerr në pah, me m...

Lexo të plotë
Takim i Ambasadorit Fabrizio Bucci me Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë së Shtetit të Republikës së Shqipërisë, Gledis Nano
Takim i Ambasadorit Fabrizio Bucci me Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë së Shtetit të Republikës së Shqipërisë, Gledis Nano12/11/2021

Takim i Ambasadorit Fabrizio Bucci me Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë së Shtetit të Republikës së Shqipërisë, Gledis Nano Gjatë ditës së djeshme Ambasadori i Italisë në Tiranë, Fabrizio Bucci zhvilloi një takim me Drejtorin e Pë...

Lexo të plotë
SHEMBULLI DHE SAKRIFICA E DIVIZIONIT “PERUGIA” NË SHQIPËRI NË EPILOGUN HISTORIK TË VJESHTËS SË VITIT 1943
SHEMBULLI DHE SAKRIFICA E DIVIZIONIT “PERUGIA” NË SHQIPËRI NË EPILOGUN HISTORIK TË VJESHTËS SË VITIT 194304/11/2021

SHEMBULLI DHE SAKRIFICA E DIVIZIONIT “PERUGIA” NË SHQIPËRI NË EPILOGUN HISTORIK TË VJESHTËS SË VITIT 1943 Nëse sot kujtojmë sakrificën sublime të ushtarëve italianë të rënë në luftë, të atyre jetëve të reja t&eu...

Lexo të plotë
27^ EDIZIONE DEL CONCORSO CAMPIELLO GIOVANI
27^ EDIZIONE DEL CONCORSO CAMPIELLO GIOVANI03/11/2021

27^ EDIZIONE DEL CONCORSO CAMPIELLO GIOVANI Nell'ambito dell'ormai consolidata collaborazione tra il Maeci e la Fondazione Il Campiello, è stata avviata la 27esima edizione del Campiello Giovani, un concorso letterario rivolto ai giovani di età compresa fra i 15 e i 22 anni per la scrittura di un racconto a...

Lexo të plotë