Questo sito utilizza cookies tecnici (necessari) e analitici.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Viza

Ministria e Punëve të Jashtme dhe e bashkëpunimit ndërkombëtar mundëson hyrjen në një procedurë të drejtuar, mbi bazën e kombësisë, e Vendit të vendbanimit, e arsyes së vizitës dhe të kohëzgjatjes së qëndrimit, me qëllim mësimin nëse është e nevojshme apo jo të kërkohet një vizë hyrje për Italinë.

Në rast se do të jetë e nevojshme të kërkohet vizë hyrje, duhet të kërkohet një takim me Zyrën e Vizave.

Duke filluar nga data 31 gusht 2021 është i mundur prenotimi i takimeve nepërmejt portalit te ri Prenot@Mi, i disponueshëm në adresën: https://prenotami.esteri.it.

Per informazione mund te vizitoni LINKUn:

https://ambtirana.esteri.it/it/news/dall_ambasciata/2021/07/accesso-ai-servizi-consolari/

Zyra e Vizave qendron e hapur për publikun nga e hëna në të premte nga ora 9.00 deri ne oren12.30.

Për informacione mund te kontaktoni me numrat qe vijojnë 00355 4 2275958 / 953 / 961 aktiv nga ora  14.30 deri ne orën 16.30

Si dhe mund te shkruani në adresat: visti.tirana@esteri.itamb.tirana.visti@cert.esteri.it

 

VINI RE

Kushdo që premton të lehtësojë caktimin e takimeve, të thjeshtojë apo sigurojë lëshimin e një vize në këmbim të shumave të parave, duhet konsideruar i pandershëm. Këta persona duhet të kallëzohen pranë autoriteteve si edhe të referohen, menjëherë dhe pa asnjë drojë për pasoja të mundshme, në adresën email segramb.tirana@esteri.it

Ju këshillojmë pra të mos u referoheni ndërmjetësve të cilët premtojnë procedura të thjeshtuara për marrjen e vizës.

 

Kujdes:

– Paraqitja e kerkeses se vizes eshte subjekt i pageses se nje tarife konsullore te pakthyeshme. Nuk egzistojne pagesa per ugjenca.

Në rastin e paraqitjes së dokumentacionit fals, kjo zyrë është e detyruar te denoncojë faktin pranë autoriteteve përkatëse italiane.

Ju ftojmë te njoftoheni mbi informativën mbi të drejtat-detyrimet, e të huajve në Itali, e publikuar në tabelën e informacioneve mbi Vizat e Zyrës Konsullore e cila ndodhet ne sallën e pritjes.

 

visto per italia

 

 

 

Paraqiten listat e mëposhtme mbi kriteret për vizat më të kërkuara:

 

 

Për informacione të mëtejshme lidhur me tipologji të tjera vizash, ju lutemi shikoni me kujdes bazën e të dhënave dhe në rast se do të jenë të nevojshme sqarime të mëtejshme, mund të kontaktoni zyrën.

 

Ju bëjmë me dije se duke nisur nga 25.9.2014 kjo Zyrë Vizash është e lidhur me sistemin LVIS.

 

Për më tepër të dhëna klikoni mbi logo:

 

VIS

 

 

Ju kujtojmë gjithashtu se nga 15.9.2010 ka hyrë në fuqi ndaj Shqipërise liberalizimi i vizave Schengen.

Për më tepër të dhëna klikoni këtu.