Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Dita e Kujtesës – 27 janar 2018

Me rastin e Ditës së Kujtesës, Ambasada e Italisë në Tiranë kujton viktimat e Holokaustit dhe rëndësinë e një dite që duhet të shërbejë për të mos harruar një nga faqet më të errëta të kujtesës sonë historike.

Ambasada e Italisë gjen rastin të kujtojë edhe guximin e popullit shqiptar që gjatë Luftës së Dytë Botërore i dha mikpritje dhe mbrojte refugjatëve hebrenj, si dhe në veçanti 75 shqiptarët që janë quajtur “Të Drejtë midis Kombeve” sepse vunë në rrezik jetën e tyre për të shpëtuar hebrenjtë gjatë Shoasë.