Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Konferenca Kombëtare “Italia dhe Ballkani Perëndimor: rritje dhe integrim” (Trieste, 24 janar 2023)

Konferenca Kombëtare

“Italia dhe Ballkani Perëndimor: rritje dhe integrim”

Objektiva, mjete dhe mundësi për “Sistema Italia”

 

Trieste – 24 janar 2023, ora 9:30

 

Ditën e martë, 24 janar 2023, prej orës 9.30 deri në orën 16.30 do të mbahet në Trieste, pranë Trieste Convention Center, Konferenca Kombëtare “Italia dhe Ballkani Perëndimor: rritje dhe integrim”.

Nisma synon të nxisë rolin e Italisë në Ballkanin Perëndimor, përparësi e politikës së jashtme e Qeverisë së re, dhe procesi i integrimit evropian të këtyre Vendeve.

Konferenca do të çelë punimet me fjalën e Zëvendës Kryeministrit dhe Ministrit të Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar, Antonio Tajani, pas prezantimit nga Zëvendës Ministrja e Ekonomisë dhe Financave, Sandra Savino.

Punimet e Konferencës do të përshëndeten edhe nga Kryetarja e Këshillit të Ministrave, Giorgia Meloni, nga Komisioneri evropian për Zgjerimin, Oliver Varhelyi, nga Kryetari i Qarkut të Pavarur Friuli Venezia Giulia, Massimiliano Fedriga, dhe nga Kryetar i Bashkisë së Triestes, Roberto Dipiazza.

Punimet do të zhvillohen sipas këtij programi:

  • paneli I – Synimet e partneritetit Itali-Ballkani Perëndimor
  • paneli II – mjete dhe mundësi për “Sistema Paese”
  • paneli III – roli i sistemit prodhues italian
  • paneli IV – mjetet ndërkombëtare në mbështetje të rritjes ekonomike

Gjatë punimeve të Konferencës, kryetarët e bashkive Rodolfo Ziberna e Samo Turel do të paraqisin projektin “Go! 2025 Nova Gorica dhe Gorizia kryeqytet evropian i kulturës 2025”, kurorëzim i një rezultati historik bashkëpunimi kulturor ndërkufitar midis dy qyteteve si edhe një mundësi e madhe për të gjithë territorin.

Punimet e Konferencës do të mbyllen nga Zëvendës Kryeministri dhe Ministri i Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar, Antonio Tajani.

Në përfundim të aktivitetit ministri Antonio Tajani do të mbajë një konferencë për shtyppranë Sallës së Shtypit të Trieste Convention Center (TCC).